مهاجرت ابری چیست و چه مزیت‌هایی برای کسب و کارها دارد؟

درک اینکه مهاجرت ابری یا کوچ ابری چیست و چگونه می‌تواند برای کسب و کار شما مفید باشد و چه چیزی در تحقق موفقیت‌آمیز آن دخیل است، به شما کمک می‌کند تا بهترین استراتژی را برای مهاجرت آرام و ایمن به فضای ابری انتخاب کنید.

در طول همه‌گیری جهانی شاهد این موضوع بوده‌ایم که شرکت‌های بیشتری سرعت حرکت خود به سمت فضای ابری را افزایش می‌دهند؛ ارزش پیشنهادی خود را بازآفرینی می‌کنند و کسب و کارشان پرسودتر، چابک‌تر و نوآورتر می‌شود. 

زیرساخت ابری برای دستیابی به تحول دیجیتال کاملا حیاتی است. اکنون بیش از هر زمان دیگری حضور زیرساخت ابری برای ازسرگیری، بازآفرینی و غلبه بر عدم قطعیت، در کسب و کارها حیاتی است.  

 

مهاجرت ابری چیست؟

 

مهاجرت ابری شامل  فرایند انتقال دارایی‌های دیجیتال، خدمات، پایگاه‌های داده، منابع فناوری اطلاعات و برنامه‌های کاربردی شرکت به فضای ابری است. کوچ ابری شامل جابجایی از یک زیرساخت ابری به یک زیرساخت دیگر نیز می‌باشد. 

شرکت‌هایی که مایلند از زیرساخت‌های قدیمی و ناکارآمد، مانند سرور‌های کهنه یا دستگاه‌های فایروال غیرقابل اعتماد عبور کنند، یا راه‌حل‌های سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری را که دیگر با ظرفیت‌ بهینه کار نمی‌کنند کنار بگذارند، اکنون برای حل کردن مشکلات خود و بهبود کسب و کارشان به رایانش ابری روی آورده‌اند. به همین دلیل بسیاری از شرکت‌ها حداقل مهاجرتی جزئی به ابر داشته‌اند. 

ما می‌دانیم که مهاجرت ابری برای دستیابی به بازدهی و کارایی به هنگام و به روز بسیار مهم است.

به این ترتیب فرایند مهاجرت نیاز به تجزیه و تحلیل، برنامه‌ریزی و اجرای دقیق دارد تا از سازگاری راه‌حل‌های ابری با ملزومات کسب و کارتان اطمینان حاصل کنید. 

وقتی استراتژی خود را برای مهاجرت به ابر تدوین می‌کنید خیلی مهم است که بدانید این موضوع صرفا مربوط به رفتن روی فضای ابری نیست، بلکه کارهایی که موقع رفتن روی ابر و بعد از آن می‌خواهید انجام دهید را نیز باید در نظر بگیرید. 

به عنوان مثال گزینه‌های شما برای بازسازی برنامه‌ها چیست تا بتوانند عملکرد بهتری در فضای ابری داشته باشند. فرایند مهاجرت باعث می‌شود که شرکت‌ها این سوال را مطرح کنند که “مدرن‌سازی اپلیکیشن چیست؟”

سوالات زیادی وجود دارد که باید در طول مسیر به آن‌ها پاسخ داده شود. مشاغل و کسب و کارها در هر اندازه‌ای که باشند، برای انجام سفر ابری خود به کمک نیاز دارند. 

 

مزایای مهاجرت ابری برای کسب و کارها

 

برای شرکت‌هایی که تصمیم به انجام مهاجرت ابری می‌گیرند، این کار تاثیر زیادی به همراه خواهد داشت. این تاثیرات شامل کاهش هزینه‌ها، کاهش زمان تحویل و افزایش فرصت برای نوآوری است. با مهاجرت به فضای ابری چابکی و انعطاف‌پذیری به‌وجود می‌آید که هر دوی این دستاوردها برای برآورده کردن  تقاضاهای متغیر مصرف‌کنندگان و بازار ضروری هستند. 

در ماه‌های اخیر شرکت‌ها، خدمات و داده‌های خود را به فضای ابری منتقل کرده‌اند، زیرا آن‌ها برای مقابله با چالش‌های افزایش تقاضا و دورکاری، گزینه تحول دیجیتال را انتخاب کرده‌اند. کسب و کارهایی که قبلا حرکت به سمت رایانش ابری را آغاز کرده‌اند، در حال تسریع تحول ابری خود هستند تا راه را برای پیشرفت‌های آینده هموار کنند. 

 

مزایای مهاجرت به فضای ابری:

 

  1. افزایش چابکی و انعطاف‌پذیری
  2. تسریع نوآوری در کسب و کار
  3. بهبود مدیریت افزایش تقاضای مشتریان
  4. سهولت افزایش منابع
  5. کاهش هزینه‌ها
  6.  دریافت نتایج تجاری فوری
  7. ساده‌سازی فناوری اطلاعات
  8. بهبود مدیریت مصرف
  9. مقیاس‌پذیری ابر
  10. بهبود کارایی

 

فرایند مهاجرت ابری چگونه انجام می‌شود؟

 

قبل از انجام هر کاری لازم است درک کنید که چه چیزهایی در کوچ ابری دخیل هستند. حرکت به سمت فضای ابری می‌تواند تغییری تحول‌آفرین برای کل کسب و کار شما باشد. بنابراین عاقلانه است که با نگاهی از مبدا به مقصد سفر ابری خود را شروع کنید. این به شما کمک می‌کند تا مطمئن شوید که کدام قابلیت‌ها و فعالیت‌ها برای اجرای موفقیت‌آمیز سه مرحله اصلی مهاجرت به فضای ابری ضروری هستند. 

 

مراحل کلیدی مهاجرت به فضای ابری

 

1- تعیین استراتژی

استراتژی خود را تعریف کنید و مورد مناسب کسب و کار خود را بسازید. اولین سوالی که باید پاسخ داده شود این است که انتقال به فضای ابری، چه ارزشی برای کسب و کار ما دارد؟

حرکت به سمت ابر باید ریشه در اهداف کسب و کار داشته باشد، اهداف بلند مدتی که شرکت می‌خواهد به آن دست یابد، براساس این اهداف می‌توانید شروع به ایجاد یک استراتژی مهاجرت ابری کنید و طرح توجیهی برای حرکت به سمت ابر را تدوین کنید. 

یک عنصر کلیدی در استراتژی شما، تعیین این موضوع است که کدام برنامه‌ها به فضای ابری منتقل شوند و به کدام محیط ابری انتقال یابند و همچنین در نهایت وضعیت زیرساخت‌ها به چه شکل خواهد بود. 

به عنوان مثال برخی اپلیکیشن‌ها گزینه‌های مناسبی برای انتقال به فضای ابری هستند مثل برنامه‌های دارای بار متغیر، برنامه‌هایی که در معرض دسترس عموم قرار دارند و یا برای مدرن‌سازی کوتاه مدت طراحی شده‌اند. سایر برنامه‌ها اینطور نیستند. مهاجرت برخی برنامه‌ها خیلی سخت و یا پرخطر است، برخی نیز بازگشت سرمایه مورد انتظار را فراهم نمی‌کنند. تعیین این موضوعات در ابتدای کار برای داشتن یک مهاجرت موفق حیاتی است. 

 

2- کشف و ارزیابی

چه چیزی را جابجا کنیم؟ به کجا منتقل کنیم؟ چه زمانی این کار را انجام دهیم؟

مدیریت ریسک جزء کلیدی هر کسب و کاری است. در حالی که کسب و کارها انتظار دارند انعطاف‌پذیری، هزینه‌ها و کنترل خود روی کار را بهبود ببخشند باید پیش‌بینی کنند که با تغییرات زیرساختی قابل توجه، عملکرد اپلیکیشن‌ها به چه صورت خواهد شد. 

کسب و کارها باید وضعیت فعلی خود را از طریق کشف و ارزیابی درک کنند. این فرایند شامل بررسی و ارزیابی دقیق زیرساخت‌ها، برنامه‌ها و چشم انداز داده‌های موجود برای شناسایی معماری فعلی آن‌ها و تعیین مناسب‌ترین برنامه‌ها و داده‌ها برای مهاجرت به ابر است. 

از طریق کشف برنامه، نقشه وابستگی و برآورد ریسک بر اساس مصارف فعلی و همچنین تجزیه و تحلیل پیش‌بینی‌های پیش از مهاجرت و ارزیابی مهاجرت ابری، برنامه‌ریزان مهاجرت ابری می‌توانند تصمیم‌گیری آگاهانه انجام دهند. از طرف دیگر با انجام این اقدامات می‌توانید اطمینان حاصل کنید که توافق‌نامه‌های نوشته شده برای خدمات پس از مهاجرت، جوابگوی نیازهای شما هستند. همه این‌ها در کنار هم ریسک مهاجرت را برای شرکت شما به حداقل‌ترین حالت ممکن می‌رساند. 

 

3- مهاجرت به ابر

همه اتفاقات مهم در این مرحله می‌افتد؛ در واقع موارد انتخاب شده به ابر منتقل می‌شوند. این مرحله معمولا شامل مدرن‌سازی برنامه‌های کاربردی موجود برای ابر، ایجاد برنامه‌های کاربردی جدید ابری و تغییر معماری و زیرساخت است. 

هدف نهایی: ایجاد یک فرهنگ و مدل عملیاتی دیجیتالی جدید که شما را قادر می‌سازد تا سریعتر، موثرتر و كارآمدتر نوآوری کنید.

 

ابزارهای مدیریت خودکار و مهاجرت برای اجرای یک مهاجرت روان و آسان بسیار مهم هستند. آن‌ها نه تنها سرعت کار را بالا می‌برند، بلکه کیفیت، ثبات و تکرارپذیری را نیز به همراه دارند. همچنین در مرحله مهاجرت، استفاده از یک برنامه مدیریت سفر ابری قوی برای محافظت از تلاش‌ها و کاهش ریسک حیاتی است. 

 

انواع مهاجرت ابری

 

رایانش ابری بسته به اینکه یک کسب و کار واقعا به چه خدماتی نیاز دارد، می‌تواند به روش‌های مختلفی اجرا شود. هنگام بررسی استراتژی کوچ ابری یک شرکت، باید دو عامل را در نظر گرفت. اولین چیز مدل استقرار است: ابر عمومی، ابر خصوصی، ابر ترکیبی و چند ابری. عنصر دوم دسته خدماتی است که می‌خواهید دریافت کنید: زیرساخت به عنوان سرویس، پلتفرم به عنوان سرویس یا نرم افزار به عنوان سرویس؟

انواع مهاجرت ابری به سه دسته کلی تقسیم می‌شود:

 

Rehost

شامل فرایند انتقال بار کاری به فضای ابری بدون هیچ گونه تغییری است. میزبانی مجدد معمولا شامل سرویس (IaaS) زیرساخت به عنوان یک سرویس است. شرکت‌هایی که در شروع مهاجرت ابری خود هستند و تجربه استفاده از فضای ابری را ندارند، ممکن است این استراتژی را انتخاب کنند. زیرا شروع آسانی برای سفر ابری است. این استراتژی پیچیدگی کمی دارد. شرکت‌ها معمولا با rehost شروع می‌کنند و پس از کسب و دانش و تجربه ابری بیشتر، در مسیر مدرن‌سازی ابری پیشروی می‌کنند. 

 

Refactor

ازین استراتژی برای به روزرسانی و بهینه‌سازی برنامه‌های کاربردی برای فضای ابری، استفاده می‌شود. اغلب شامل مدرن‌سازی اپلیکیشن‌ها یا بروزرسانی کدهای اپلیکیشن‌ها برای استفاده در فضای ابری است. اگرچه این استراتژی بسیار زمان‌بر است، اما بهترین بازگشت سرمایه را می‌تواند داشته باشد. 

 

Replatform

این استراتژی پلی بین دو مورد قبل است. تغییراتی را در اپلیکیشن‌ها اعمال می‌کند که آن‌ها برای استفاده بهتر در فضای ابری آماده می‌شوند. 

 

خدمات مهاجرت ابری بنفش مجموعه کاملی از خدمات شامل استراتژی تا اجرا را ارائه می‌کند تا به مشتریان خود کمک کنیم سفری ایمن و آسان در کوچ ابری داشته باشند. رویکرد کل‌نگر ما مبتنی بر این شناخت است که مدرن‌سازی موثر، مستلزم ترکیبی انعطاف‌پذیر از گزینه‌های مختلف با اندازه‌های مناسب است. ما با استفاده از داده‌هایی که در مرحله کشف و ارزیابی بدست می‌آوریم، نیازهای کسب و کار شما را مشخص می‌کنیم، فرصت‌ها را شناسایی می‌کنیم و استراتژی بهینه برای مهاجرت ابری را به شما توصیه می‌کنیم. 

 

اسکرول به بالا